ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Sanader ide u zatvor a njegovi najbliži suradnici sjede u saboru

Bec, Austrija, 080608. Stadion Ernst Hapel. Europsko prvenstvo u nogometu EURO 2008 u Austriji i Svicarskoj, 1. kolo skupine B Austrija Ð Hrvatska. Sanader i Jandrokovic na tribini. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Branko Bačić, Gordan Jandroković, Ivan Šuker, samo se neki od najbližih suradnika bivšeg premijera Ive Sanadera koji su u Hrvatskom saboru dočekali presudu Vrhovnog suda kojim će njihov bivši šef pod hitno biti vraćen u zatvor.

“I onda recite da HDZ nije zločinačka organizacija. Susječate li sa svojim bivšim šefom?, upitao je zastupnik Živog zida Ivan Pernar HDZ-ovce.

“Zar nije sumnivo da je Sanader krao sam? Da baš nitko od njegovih najbližih suradnika nije ništa znao?, upitao je Branimir Bunjac.

Podsjetimo Ivo Sanader pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora.

Prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

Policija ga već traži

U 16 sati Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, rekao je da je za Sanaderom izdan dovedbeni nalog. To, kako je pojasnio, znači da je nalog upućen nadležnoj policijskoj postaji koja Sanadera onda mora potražiti na njegovoj adresi stanovanja.

Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.

“Dobili smo rješenje Vrhovnog suda o određivanju istražnog zatvora jer je kazna veća od pet godina, a samim time se radi o situaciji kada se primjenjuje obligatorni istražni zatvor”, kazao je za Hinu glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Privođenje ili tjeralica

Dodao je da je nakon rješenja Vrhovnog suda o određivanju obligatornog istražnog zatvora Županijski sud “izdao dovedbeni nalog i proslijedio ga nadležnoj policijskoj postaji po mjestu stanovanja osuđenog Sanadera”.

To znači da će policija Sanadera tražiti u njegovoj kući u Kozarčevoj ulici, a ako ga ne pronađu slijedi raspisivanje tjeralice.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Zatvorski život Ive Sanadera: Iza rešetaka neprestano ponavlja jednu rečenicu