‘ZNAŠ LI TKO SAM JA?’ Direktor državne tvrtke slomio čeljust mladiću, spominjao HDZ i svoju poziciju

Član uprave HOPS-a (Hrvatski operator prijenosnog sustava), Ivica Modrić, prošli tjedan je pretukao mladića , nanijevši mu teže ozljede glave.

Pretučeni mladić je slomljene vilice završio na hitnoj. Tučnjava se dogodila prošli tjedan, u četvrtak 28. ožujka.

Prema neslužbenim inofrmacijama, do tučnjave je došlo jer je mladić udario rukom po haubi automobila Ivice Modrića, nastala je svađa koja je rezultirala tučnjavom i težim tjelesnim ozljedama. Po tim informacijama Modrić je vikao “znaš li ti tko sam ja”, spominjao HDZ i svoju direktorsku poziciju.

Pokušali zataškati slučaj

Iz ureda Ivice Modrića odbili su komentirati slučaj i uputili na glasnogovornicu HOPS-a.

Nada Kolega, glasnogovornica HOPS-a, potvrdila je za Maxportal da su upoznati na slučajem, ali ga ne mogu komentirati jer nisu primili nikakvu službenu informaciju od MUP-a.

Na upit je li se g. Modrić očitovao o cijelom slučaju prenijela nam je da ga nitko iz policije nije kontaktirao i da čekaju službenu zabilješku pa će uprava i vlasnici tvrtke odlučiti o daljim potezima.

Maxportal primio je neslužbenu informaciju da se Ivica Modrić nalazi pred smjenom, a spominje se da bi mogla bi biti ugrožena i pozicija predsjednika uprave HOPS-a Marija Gudelja zbog pokušaja zataškavanja slučaja.

Tvrtka s 1130 zaposlenih

Hrvatski operator prijenosnog sustava ( HOPS) javnosti je manje poznata, ali vrlo važna tvrtka sa 1130 zaposlenih. Zadužena je za vođenje elektroenergetskog sustava Republike Hrvatske, prijenos električne energije te održavanje, razvoj i izgradnja prijenosne mreže.

 

Ta institucija osnovana je 2013. godine, nastala je kao sljednica HEP Operator distribucijskog sustava jer je ulaskom Hrvatske u EU, u skladu sa Zakonom o tržištu električne energije, morao postojati neovisni operator prijenosa energije.

Nova Uprava HOPS-a imenovana je u travnju 2018. godine kada je za predsjednika izabran Mario Gudelj, a članovi Ivica Modrić i Zlatko Visković.

Izvor :

paraf

Komentari

comments

Vidi još:  Velika koalicija HDZ-a i SDP-a: Zajedničkim snagama smjenjuju Brkića?