Žrtvovao Split da bi spasio obiteljsku imovinu? Pitali smo premijera što kaže na ove optužbe: ‘Plenković je kanadere iz Splita preusmjerio na Hvar u obranu obiteljske imovine i tvrtke’

Jesu li doista obiteljsku imovinu zahvaljujući samome premijeru spremni braniti svim silama, pa i kanaderima, upitali smo samoga Plenkovića.

>EVO ZAŠTO KANADERI NISU GASILI POŽAR KOD SPLITA: Preusmjereni su na Plenkovićev Hvar gdje mu obitelj ima tvrtku i vinograde!

Društvenim mrežama, ali i pojedinim medijima, proširila se posljednjih dana intrigantna priča koja u veoma nezgodnu poziciju dovodi premijera Andreja Plenkovića. Naime, premijer se u povodu požara koji su zahvatili Dalmaciju obratio javnosti te objasnio zašto su kanaderi umjesto da gase vatru kod Splita otišli na Hvar.

‘’Kanaderi nisu mogli gasiti kod Splita zbog bure pa su otišli gasiti na otoku Hvaru’’, rekao je Plenković, ali pojedini koji su se obratili i našem portalu tvrde da premijer nije spomenuo činjenicu da je toga dana, odnosno u ponedjeljak 17. srpnja, intenzitet bure na splitskom području i Hvaru bio podjednak. Postavljaju stoga pitanje kako to da kanaderi nisu mogli gasiti u okolici Splita i samome gradu, a mogli su po Hvaru na koji su, kako se navodi od strane našega sugovornika, preusmjereni. Podsjeća se pritom na to da je predsjednik vladajuće stranke predizbornu kampanju počeo upravo s Hvara, iz mjesta Svirča gdje je rođen njegov otac i odakle korijene vuče njegova obitelj.

Plenkovići su inače bogata hvarska obitelj koja se oduvijek bavila poljoprivredom. Premijerov stric Zlatan, prema navodima našega sugovornika preminuo je lani, a za života je bio najpoznatiji hvarski vinar čiji nasadi pokrivaju ogromne dijelove Zavale i Sv. Nedjelje.

Poljoprivredno gospodarstvo Plenković u Sv. Nedjelji na otoku Hvaru postoji od 1986. godine, a obiteljska tvrtka Vitis korijene vuče iz 1991. godine. Dvije godine kasnije mijenja ime u Zlatni otok pod kojim postoji i danas. Plenkovići su vinogradarski biznis s vremenom proširili i na makarsko vinogorje podno Biokova, a i vinograd u šibenskom vinogorju u vlasništvu je tvrtke premijerove obitelji Vinoline, prepričava naš sugovornik koji podsjeća da Plenkovići na najsunčanijem otoku obitavaju 460 godina. Jesu li doista obiteljsku imovinu zahvaljujući samome premijeru spremni braniti svim silama, pa i kanaderima, upitali smo samoga Plenkovića, a na naš upit odgovaraju iz Vladine službe za odnose s javnošću osporavajući teoriju koja kruži medijima i društvenim mrežama.

Odgovor prenosimo u potpunosti:


“Navodi koje iznosite neistiniti su, tendenciozni i zlonamjerni. Jednako tako zlonamjerna je konstrukcija da je predsjednik Vlade na bilo koji način izdavao naloge oko letova kanadera. Županijski vatrogasni zapovjednik, kao što je poznato cijeloj javnosti, o čemu je višekratno govorio, usmjerio je kanader na drugo područje zahvaćeno požarom koje je u tom trenutku bilo moguće gasiti, jer na splitskom području vremenski uvjeti to nažalost nisu dopuštali. Iz svega je razvidno kako je riječ o insinuacijama i zlonamjernim konstrukcijama.”


EVO ZAŠTO KANADERI NISU GASILI POŽAR KOD SPLITA: Preusmjereni su na Plenkovićev Hvar gdje mu obitelj ima tvrtku i vinograde!

Uz pomoć ove aplikacije možete pratiti sve letove aviona pa i kanadera u Vašem području: Flightradar24

 

Vidi još:  KAKO SE MIJENJAO PLENKOVIĆ: Šutnja mu više ne treba, sada nudi euforiju, dramu i strast. Uskoro ćemo saznati koliko je bio uvjerljiv
Izvor :

dnevno

Komentari

comments