ŠPRAJC ‘UBIO’ KOMENTAROM U SINOĆNJEM DIREKTU: ‘Ako se ovako nastavi, sindikatima će za koju godinu trebati oko 17 potpisa’

“Iz toga lijepo vidimo demografski trend kojim se Hrvatska strmoglavljuje”

Zoran Šprajc u sinoćnjem se RTL Direktu dotaknuo vruće teme u hrvatskom političkom i javnom prostoru – dobne granice za odlazak u mirovinu i referenduma ’67 je previše’. Podsjetimo, sindikati su morali prikupiti točno 373.568 potpisa, a skupili su ih oko 700.000 od 27. travnja otkako traje prikupljanje potpisa.

Šprajc je ukratko u svojem stilu obradio priču, povezavši je s referendumom koji je pokrenuo Živi zid, koji treba skupiti 373.514 potpisa za inicijativu ‘Uzmite novac strankama’. Živom zidu treba 54 potpisa manje, i to zato što je u tek dva tjedna, u Hrvatskoj registrirano 540 birača manje.

Komentar urednika Direkta prenosimo u cijelosti.

“Znate li koliko su sindikati morali skupiti potpisa za referendumsku inicijativu “67 je previše”? Točno 373.568 potpisa. To je, naime, u subotu 27. travnja, kada su sindikati počeli skupljati potpise bilo deset posto prijavljenih birača u Republici Hrvatskoj.

A znate li koliko potpisa sada treba skupiti Živi zid za svoju referendumsku incijativu “Uzmite novac strankama”? Točno 373.514 potpisa. Jer to je u nedjelju 12. svibnja, kada su oni počeli skupljati potpise, bilo deset posto registriranih birača u Republici Hrvatskoj.

Dakle, živozidašima treba točno 54 potpisa manje. Zašto? Zato jer je u međuvremenu, dakle u samo dva tjedna, u Hrvatskoj registrirano 540 birača manje. Ponavljam, u samo dva tjedna službeno je iz popisa odjavljeno 540 birača! Neki su se sami odjavili i iselili, neke je odjavio njihov mrtvozornik. Koliko je točno kojih još ne znamo, ali na godišnjoj razini to je 13.000 punoljetnih građana manje.

Iz toga lijepo vidimo demografski trend kojim se strmoglavljuje Hrvatska, pa ako se ovako nastavi za koju godinu će sindikatima trebati oko 17 potpisa da bi se raspisao referendum o minimalnoj mirovini od 1000 eura jer je to sljedeći logičan zahtjev”, zaključio je Šprajc.

823500cookie-checkŠPRAJC ‘UBIO’ KOMENTAROM U SINOĆNJEM DIREKTU: ‘Ako se ovako nastavi, sindikatima će za koju godinu trebati oko 17 potpisa’
Izvor :

net

Komentari

comments